24 oktober, 2017 | Linnea Lundgren

Helgens ponnyframgångar

Det var gott om ponnyframgångar för Umåkerekipagen under den gångna helgen. Först på hemmaplan under fredagskvällen och sedan i söndags på Skelleftetravet med hela sex segrar.

Skellefteå

Tolängas Money reds till seger i montéloppet (kat.B) för Ellen Karlsson. De segrade med åtta längder på 2.11,3v/1840m, trots galopp. Wilma Gerklev äger och tränar. Här var Umetrollets Desoto (Tuva Svedelius/Alexandra K Gustavsson) tvåa och Vizzard Wee (Ella Svedelius/Alexandra K Gustavsson) trea.

Umetrollets Billy (bilden, kat.A) segrade för Tuva Svedelius med en halv längd på 2.59,8v/1740m. Det är Alexandra K Gustavsson som äger, tränar och har fött upp vinnaren.

Bäckdalens Ninjo (kat. A) kördes till seger med många längder av Melissa Andersson som även tränar. Segertiden blev 2.32,1v/1740m med galopp. Viveca Andersson i Tavelsjö äger. Här blev Nova Espri och Vendela Lång tvåa.

Genova (kat.B) vann tillsammans med sin ägare och tränare Linnea Landström. De segrade på 1.57,1v/1720m, trots galopp, med 3,5 längd före Tolängas Money och Wilma Gerklev.

Nicolai (kat.A) tog sin fjärde seger när hon åter segrade med sin tränare Sandra Demby. De vann med många längder på 2.59,8v/1200m trots en galopp. Äger gör Emma Koistinen i Robertsfors och Felicia Bergström i Bygdeå har fött upp vinnaren. Tvåa blev Litchi (Vendela Lång) före Näsvallens Tjipp (Saga Löfgren/Anna Johansson).

Dussi Ess (kat.B) ordnade en dubbelseger för Linnea Landström. De segrade överlägset med många längder på 2.18,8v/1760m trots galopp. Linnea tränar och äger vinnaren.

Bygdeåägda (Gun Svedelius-Gustavsson) Vitamin (Tilda Lundgren/Amalia Larsson) slog till med en dubbelseger. Vid första segern var Umetrollets Billy (Ella Svedelius/Alexandra K Gustavsson) trea och vid andra segern var Bäckdalens Ninjo (Melissa Andersson) trea.

Umåker

Det kördes ett ponnylopp (kat.B) på Umåker under Umia-kvällen. Segern gick till Tanaka och det var första segern för Skellefeåkusken Johanna Eriksson. De segrade på 2.10,5v/1700m med tre längder före Jajamaen (Ida Granskär/Linnea Lundgren).

Jajamaen och Ida Granskär

Skellefteå 7/10

Ett lite eftersläpande resultat från Stig Lindmarks lilla Styrkeprov (kat.A). Där segrade Vännäsuppfödda (Jenny Rehnman) J.R.Bonfire (Tilde Eriksson) före Umetrollets Billy (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Gustavsson).

HP

OBS! Rapporteringen från ponnytävlingarna bygger på att de aktiva eller deras anhöriga själva rapporterar in resultaten (gärna med bilder) till mig på hakan.persson@umaker.travsport.se. Om någon gör det kan jag se om jag ser ytterligare Umåkerrelaterade framgångar, men vill friskriva mig från att jag lätt kan missa något resultat.

”Målsättningen med ST:s kvalitetssäkring är att samtliga travskolor skall hålla samma standard och kvalité.

Travskolorna skall vara ett föredöme i kunskap, säkerhet, hästhållning och i de alldagliga rutinerna.

Umåkers travskola har ett organiserat utbildningsstall och hästarna uppvisades i fint skick.”

Svensk Travsport

Kommande evenemang

There are no upcoming events at this time.