26 september, 2017 | Linnea Lundgren

Julia och Kottens första seger!

Travskolans egen HyltansStjärnskott, även kallad "Kotten", tog tillsammans med Julia Horvath båda två karriärens första seger. Julia jobbar aktivt som ledare och skötare på travskolan och har funnits i verksamheten i flera år. Vi har gjort en intervju med Julia.

Grattis Julia! Hur känns det att vinna sitt första lopp?
– Tack så mycket! Helt galet, trodde faktiskt aldrig den dagen skulle komma. Det här kommer jag att leva på lääänge! 

Hur kommer det sig att du började med ponnytrav? 
– Jag har ridit i många år som liten men var sugen på att prova något nytt och lära mig mer. Jag såg en intervju om en tjej som gick i travskola och fick sedan i födelsedagspresent att få börja själv.

Vad är det roligaste med att köra ponny?
– Att ingen är sig den andra lik, dom tar hänsyn beroende på vem som hanterar dom och är väldigt påhittiga! Det är otroligt kul att få utvecklas tillsammans med dom och få lära känna dom som individer, dom får en att känna ansvar men ger också tillbaka väldigt mycket kärlek.

Vad är det bästa med ”Kotten”?
– Att han är så himla snäll och alltid vill göra sitt allra bästa, dessutom känns det som att sväva på moln när man kör honom!

Hur länge har du jobbat som ledare på travskolan?
– Sedan höstterminen 2015, det är så himla roligt att få jobba tillsammans med både hästar och barn, och att få följa elevernas utveckling!

”Kotten” gick även ut i ett till lopp tillsammans med Alma Oskarsson som även hon är aktiv ledare och skötare på travskolan. De slutade tvåa efter en härlig upploppsduell och Kotten lämnade Solänget med en rekordsänkning med hela 7,5 sekunder efter detta lopp!

LL/HP

”Målsättningen med ST:s kvalitetssäkring är att samtliga travskolor skall hålla samma standard och kvalité.

Travskolorna skall vara ett föredöme i kunskap, säkerhet, hästhållning och i de alldagliga rutinerna.

Umåkers travskola har ett organiserat utbildningsstall och hästarna uppvisades i fint skick.”

Svensk Travsport

Kommande evenemang

There are no upcoming events at this time.