12 juni, 2017 | Linnea Lundgren

Fina hemmaframgångar

Igår söndag kördes en ponnytravdag här på Umåker. Det blev fyra hemmasegrar! Bäckdalens Ninjo (Melissa Andersson), Herrman (Sandra Demby), Nova Espri (Vendela Lång) och Isilon Manwe (Rebecca Nylén/Anna Eidegren Beijar). Samtidigt arrangerade Damklubben en uteloppis.

Bäckdalens Ninjo (kat.A) segrade överlägset med många längder för Melissa Andersson på 2.40,9v/1180m. Detta var andra raka segern för Bäckdalens Ninjo. I samma lopp blev det en tredjeplats för Atlas och Vendela Lång.

Herrman (kat.B) vann sitt lopp med en längd på 2.31,2v/1640m tillsammans med Sandra Demby. Detta var första segern för både Herrman och Sandra. Här blev det en tredjeplats för Ekstands Molly och Wilma Gerklev.

Nova Espri (kat.A) tog ännu en seger, årets tionde (!). Stoet segrade med fem längder på 2.50,8v/1140m med Vendela Lång.

Isilon Manwe (kat.B) avslutade tävlingsdagen med att ta första årssegern. I sulkyn gästspelade Rebecca Nylén på bästa sätt och de vann med 3,5 längd på 2.11,7v/1640m. Det är Anna Eidegren Beijar som äger och tränar. Det blev en tredjeplats för Vizzard Wee och Alexandra K Gustavsson.

Noterat:

  • Isilon Manwe (Anna Eidegren Beijar) tog även en andraplats. Det blev tredjeplatser för Lissi Ess (Wilma Gerklev) och Joline II (Alva Sallinen).
  • Två uppfödarsegrar genom J.R.Bonfire (Uppf. Jenny Rehnman, Vännäs) och Eemil (Uppf. Annika Westin, Bygdeå).
  • Det var tre ponnykuskar från travskolan som körde sina första lopp. Bill Malmqvist Olsson, Nicole Sollén och Melvin Degerman. Bra jobbat!
  • Det var väldigt mycket folk på publikplats, vilket var väldigt uppskattat. Bra arrangerat av Damklubben med sin stora uteloppis.


HP

Foton: Emma Bäcklund

”Målsättningen med ST:s kvalitetssäkring är att samtliga travskolor skall hålla samma standard och kvalité.

Travskolorna skall vara ett föredöme i kunskap, säkerhet, hästhållning och i de alldagliga rutinerna.

Umåkers travskola har ett organiserat utbildningsstall och hästarna uppvisades i fint skick.”

Svensk Travsport

Kommande evenemang

There are no upcoming events at this time.