23 oktober, 2015 | Linnea Lundgren

”Roligt med så engagerade och drivna ungdomar”

Den 4 november är det Umåkers tur att få besök av "Ungt medlemskap". Här är en liten information från några andra banor som redan har fått besök. Se till att komma på Umåker på träffen.

Ungt medlemskap besökte under förra veckan fem travbanor och mötte unga från nio olika banor. Totalt samlades närmare 80 ungdomar vid de olika träffarna för att umgås och prata trav och framtid. Arbetet handlar om att öka unga människors deltagande och faktiska inflytande inom travsporten genom att skapa en väl fungerande struktur för unga och med hjälp av den skapa långsiktiga förutsättningar för ungdomsinflytande inom den svenska travsporten.

Det ska anordnas totalt tio Ungt medlemskap-träffar på landets travbanor under hösten där man hoppas möta så många unga som möjligt från alla travbanor.  Träffarna är på kvällstid och alla unga är välkomna, för att träffa kompisar och berätta om sina idéer om hur travsporten kan utvecklas. Utöver ungdomarna deltar för det mesta travbanechefer, styrelseledamöter och utbildningsansvariga från de deltagande banorna.

– Det var väldigt roligt att möta så många unga med ett sådant engagemang och driv! Vi måste verkligen ta tillvara på dem och fånga upp dem i vår organisation. Flera travbanor började diskutera och bestämde sig för att starta upp någon form av ungdomsgrupp där unga kan mötas för att umgås, träffa nya kompisar, ha roligt eller om de har någon idé på vad de skulle vilja göra på sin hemmabana, säger Lisa Persson, ungdomsansvarig Svensk Travsport.

Projektets mål för 2015 är att travsällskapen och basorganisationerna verkligen tar tillvara på ungdomarnas engagemang genom att stötta dem och bilda ungdomsgrupper där alla, oavsett särintresse, kan vara med. Den gemensamma nämnaren i de grupperna är att de är unga och gillar hästar och trav.

Text: Therese Bornfalk Berglund, Svensk Travsport

Träffen på Umåker är onsdag den 4 november kl. 18.00. Det bjuds på lättare mat och du anmäler dig till lisa.persson@travsport.se

Gå gärna med i Facebook-eventet som skapats för detta. >>

”Målsättningen med ST:s kvalitetssäkring är att samtliga travskolor skall hålla samma standard och kvalité.

Travskolorna skall vara ett föredöme i kunskap, säkerhet, hästhållning och i de alldagliga rutinerna.

Umåkers travskola har ett organiserat utbildningsstall och hästarna uppvisades i fint skick.”

Svensk Travsport

Kommande evenemang

There are no upcoming events at this time.