Nyheter

20 december, 2017

Håkan möter Jaguar Håleryd

Dags för årets sista "Håkan möter" och det blir Jaguar Håleryd som får besök. Han ska på Juldagen V75-debutera. Bakom "Jaguaren" står ett starkt team, Linnea tränar, Malin kör och Charlie deläger.

Se tidigare avsnitt av ”Håkan möter” >> HP

8 december, 2017

Jullovet på Stall 10B

Kom och fira jullovet på Stall 10B. Inga förkunskaper krävs! Det blir stallfrukost, dagsläger och övernattningsläger. Välj om du vill vara med på en aktivitet eller flera. Anmäl till Linnea Lundgren. Hjärtligt välkomna!

Ladda hem en pdf, Jullovet på Stall 10B >> HP

24 oktober, 2017

Helgens ponnyframgångar

Det var gott om ponnyframgångar för Umåkerekipagen under den gångna helgen. Först på hemmaplan under fredagskvällen och sedan i söndags på Skelleftetravet med hela sex segrar.

Skellefteå Tolängas Money reds till seger i montéloppet (kat.B) för Ellen Karlsson. De segrade med åtta längder på 2.11,3v/1840m, trots galopp. Wilma Gerklev äger och tränar. Här var Umetrollets Desoto (Tuva Svedelius/Alexandra K Gustavsson) tvåa och Vizzard Wee (Ella Svedelius/Alexandra K Gustavsson) trea. Umetrollets Billy (bilden, kat.A) segrade för Tuva Svedelius med en halv längd på […]Läs mer »

16 oktober, 2017

Tredje segern för Nicolai

Bergsåker körde ponnytävlingar under söndagen och Sandra Demby tog tredje segern på en månad med Nicolai.

Nicolai segrade i Bergsåkers Ponnymammors lopp på 3.05,6v/1200m. Sandra Demby tränar, Emma Koistinen i Robertsfors äger och Felicia Bergström i Bygdeå har fött upp vinnaren. Detta var Nicolais tredje seger i femte starten. Dessutom var Nicolai fyra i ett annat lopp under dagen. Noterat: Vendela Lång tog en andraplats med Litchi och en fjärdeplats med Nova […]Läs mer »

9 oktober, 2017

Nicolai segrade i Jubileumspokalen

Sandra Demby åkte till Östersund i helgen och segrade i Sveriges Shetlandssällskaps Jubileumspokal 2017.

Nicolai och Sandra Demby segrade i Sveriges Shetlandssällskaps Jubileumspokal 2017. Detta var Nicolais andra raka seger. Han segrade överlägset med många längder och noterade tiden 3.03,8v/1160m. Ägare är Emma Koistinen i Robertsfors, Sandra Demby tränar och hästen är uppfödd i Bygdeå av Felicia Bergström. Nicolai var senare även sexa i ett lopp på nya rekordet 2.58,0v/1140m. […]Läs mer »

4 oktober, 2017

Höstlov på Travskolan

Vecka 44 är det "Höstlov på travskolan"! Vi har dagläger tisdag 31/10 och onsdag 1/11, samt öppet hus på torsdagen 2/11.

Tisdag 31/10 Dagläger 9.00-15.00 Körning, pyssel och roliga aktiviteter. Från 7 år Inga förkunskaper krävs Medtag egen lunch Pris: 400 kr* Minst fyra anmälda krävs Onsdag 1/11 Dagläger 9.00-15.00 Körning, pyssel och roliga aktiviteter. Från 7 år Inga förkunskaper krävs Medtag egen lunch Pris: 400 kr* Minst fyra anmälda krävs *) Gå två dagar, betala […]Läs mer »

26 september, 2017

Julia och Kottens första seger!

Travskolans egen HyltansStjärnskott, även kallad "Kotten", tog tillsammans med Julia Horvath båda två karriärens första seger. Julia jobbar aktivt som ledare och skötare på travskolan och har funnits i verksamheten i flera år. Vi har gjort en intervju med Julia.

Grattis Julia! Hur känns det att vinna sitt första lopp? – Tack så mycket! Helt galet, trodde faktiskt aldrig den dagen skulle komma. Det här kommer jag att leva på lääänge!  Hur kommer det sig att du började med ponnytrav?  – Jag har ridit i många år som liten men var sugen på att prova […]Läs mer »

26 september, 2017

Fyra Umåkersegrar på Solänget

Solänget körde en ponnytravdag i lördags med 14 lopp och det var fyra Umåkerekipage som segrade. Vinnarna var HyltansStjärnskott, Nicolai, Vizzard Wee och Nova Espri.

HyltansStjärnskott (Julia Horvath/Linnea Lundgren) segrade med tre längder på 2.24,6v/1660m. Umåker Stall 10 B äger vinnaren. Nicolai (Sandra Demby) segrade med många längder på 3.05,1v/1140m. Emma Koistinen i Robertsfors äger vinnaren som är uppfödd i Bygdeå av Felicia Bergström. Vizzard Wee (Alexandra K Gustavsson) segrade med en längd på 2.12,9v/1680m. Alexandra Gustavsson i Bygdeå äger vinnaren. […]Läs mer »

18 september, 2017

Vendela och Wilma segrade

Bergsåker körde en ponnytravdag igår söndag. Det blev två Umåkersegrar för stallkompisarna Vendela Lång med Nova Espri och Wilma Gerklev med Ekstands Miley.

Nova Espri tog året 14:e (!) seger när Vendela Lång red till seger i montéloppet. Det var deras andra montéseger för året. De segrade med många längder på 2.50,8v/1260m. Se reportaget ”Håkan möter Vendela Lång” på YouTube >> Ekstrands Miley togs sin fjärde seger för året tillsammans med Wilma Gerklev. De segrade med 1,5 längd […]Läs mer »

10 september, 2017

Tolängas Money har tagit två raka!

Wilma Gerklev har på två lördagar tagit två raka segrar med sin Tolängas Money. Först segrade ekipage på Bodentravet i Stall WF's Ponnytravcup, deltävling 3. Sedan segrade de i helgen på Solänget i Lilla Silverörnen.

Bodentravet, 2 september Tolängas Money segrade på 1.56,8/1860m tillsammans med sin tränare och ägare Wilma Gerklev. De segrade med många längder. Solänget, 9 september Tolängas Money segrade på 1.56,1/2180m, återigen med Wilma Gerklev i sulkyn. Dessutom igen, en seger med många längder. I Mini Silverörnen blev det en andraplats för Atlas och Vendela Lång, samt en tredjeplats […]Läs mer »

”Målsättningen med ST:s kvalitetssäkring är att samtliga travskolor skall hålla samma standard och kvalité.

Travskolorna skall vara ett föredöme i kunskap, säkerhet, hästhållning och i de alldagliga rutinerna.

Umåkers travskola har ett organiserat utbildningsstall och hästarna uppvisades i fint skick.”

Svensk Travsport

Kommande evenemang

There are no upcoming events at this time.